Mollema klimt elf plaatsen in klassement Parijs-Nice

sport
Foto: Cor Vos - baukemollema.nl

Wielrenner Bauke Mollema is woensdag elf plaatsen geklommen in het algemeen klassement van de wielerronde Parijs-Nice. Mollema finishte in het kielzog van ritwinnaar Gianni Meersman.

In de ronde werd woensdag de vierde etappe verreden die van Brive La Gaillarde naar Rodez voerde. Een rit over 178 kilometer. Vlak na de start wisten Leigh Howard, Luis Angel Mate, Jean-Christophe Peraud, Bart de Clercq en Pierrick Fedrigo uit het peloton weg te springen. Ze kregen een maximale voorsprong van ruim drie minuten. Twintig kilometer voor de meet werden ze door een sterk opererend Rabobank- en Quick-Step team ingerekend.

In de slotkilometers volgden nog een aantal ontsnappingen maar deze kregen weinig ruimte waardoor de etappe werd afgesloten met een sprint waarin Gianni Meersman van de Lotto-Belisol formatie het sterkte was. Mollema kwam in dezelfde groep als 26ste over de streep en verloor dus geen seconden op de directe concurrenten.

Donderdag staat de vijfde etappe op het programma. De renners koersen dan van Onet Le Château naar Mende over 178,5 kilometer. Bradley Wiggins zal in deze etappe wederom in het geel starten. Hij zag zijn trui woensdag niet in gevaar komen.

Algemeen klassement:
1. Bradley Wiggins (SKY) 13.30:52
2. Levi Leipheimer (OME) +00.00:06
3. Tejay Van Garderen (BMC) +00.00:11
4. Sylvain Chavanel (OME) +00.00:14
5. Maxime Monfort (RSH) +00.00:18
6. Lieuwe Westra (VAC) +00.00:18
38. Bauke Mollema (RAB) +00.03:37