FC Groningen verliest ook van Vitesse

FC Groningen heeft zaterdagavond met 3-1 van Vitesse verloren. De Groningers konden wederom geen vuist maken. Vlak na rust keek de FC tegen een 2-0 achterstand aan. Tadic maakte er nog wel 1-2 van, maar verder kwamen de Groningers niet. In de blessuretijd besliste Havenaar het duel door de 1-3 binnen te koppen.

Eerste helft

Het eerste schot op doel was van Maikel Kieftenbeld. Zijn schot ging net over de goal van Veldhuizen. Daarna was Vitesse via Bony gevaarlijk. Het schot van de spits, in de korte hoek, kon Luciano in twee keer redden. FC Groningen begon beter aan het duel dan de Arnhemmers. Dat resulteerde voornamelijk in balbezit. Echte kansen waren er dan ook niet in de beginfase.

De tweede doelkans van FC Groningen was na een klein half uur. Virgil van Dijk kopte na een hoekschop van Tadic richting de goal van Veldhuizen. De kopbal was te slap om voor gevaar te zorgen.

Vlak voor rust loste Petter Andersson nog een schot af op de goal van Vitesse. Het was één van de spaarzame momenten in de vooral saaie eerste helft. Vlak voor rust kwam Vitesse tegen de verhouding in op voorsprong. Een pass sneed dwars door de defensie van FC Groningen en Van Ginkel kon de bal in de lange hoek schuiven 0-1.

Tweede helft

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam was voor FC Groningen. Petter Andersson probeerde het van afstand, maar zijn schot ging net over. Drie minuten na rust kwam Jones in het veld voor Tom Hiariej. Daarna gingen de Groningers verder spelen in een 4-4-2 systeem.  FC Groningen begon die tweede helft ook een stuk scherper dan de eerste. Toch kwam Vitesse op een 0-2 voorsprong. Luciano reageerde slap na een vrije trap van Buttner en liet de bal los. Jan-Arie van der Heijden kon de bal daarna makkelijk in de lege goal schieten.

Daarna was het weer FC Groningen wat het probeerde. De Groningers konden geen vuist maken en Vitesse kreeg het nooit echt moeilijk in de defensie. Met nog een dikke twintig minuten op de klok kreeg FC Groningen een penalty. Suk werd door een verdediger naar de grond gewerkt. Dusan Tadic schoot de penalty in de rechterhoek binnen 1-2.

Matias Jones was daarna dicht bij de gelijkmaker. Na goed voorbereidend werk van Andersson en de voorzet van Tadic kopte Jones op de lat. Met nog vijf minuten op de klok was Texeira dicht bij een doelpunt. Hij kopte na een hoekschop van Tadic hard op Veldhuizen.

In de extra tijd besliste de net ingevallen Havenaar het duel definitief. Hij kopte in een leeg goal de 3-1 binnen.

Opstellingen

FC Groningen: Luciano, Kieftenbeld, Ivens (81′ Pedersen), Johansson, Sparv, Texeira, Tadic, Suk, Andersson (81′ Luis Pedro), v.Dijk, Hiarej (48′ Jones)
Vitesse: Velthuizen, Kalas, vd.Heijden, Büttner, v.Ginkel, Bony (90′ Havenaar), v.Aanholt, Yasuda, Annan, Ibarra, Kashia (90′ Propper)

Statistieken
Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 22.000
Doelpunten: ’42 Van Ginkel 0-1, 56′ v.d Heijden 0-2, 67′ Tadic 1-2, 90’+2 Havenaar 1-3
Gele kaarten: Sparv, van Dijk (FC Groningen); Yasuda (Vitesse)