De Riepe verwerft kwaliteitskeurmerk voor straatkranten

Straatkrant De Riepe heeft als enige krant in Noord-Nederland een kwaliteitskeurmerk weten te verwerven. Met het keurmerk bewijst het magazine dat het onafhankelijke en goede journalistiek bedrijft.

Het keurmerk is belangrijk omdat het kranten die zich niet zorgvuldig opstellen, of kranten met commerciële in plaats van sociale doelstellingen, scheidt van andere kranten. De Riepe heeft het keurmerk toegekend gekregen omdat het magazine alleen in de eigen regio wordt verspreid en dit in overeenstemming met winkeliers gebeurt. Daarnaast gaat het op een verantwoordelijke manier om met selectie en begeleiding van haar verkopers.

De Riepe wordt in Groningen, Fryslân en Drenthe uitgebracht. Dit gebeurt zonder winstoogmerk. De krant laat weten erg blij te zijn met het keurmerk.

Deel dit artikel: