Brand verwoest toiletruimte op Zernike College

112
Foto: Sebastiaan Scheffer

Er heeft woensdagochtend korte tijd brand gewoed in het Zernike Junior College aan de Rummerinkhof in Haren. Twee leerlingen moesten door ambulancemedewerkers vanwege rookinhalatie onderzocht worden, maar zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De brand ontstond rond 10.45 uur in een toilet-unit op de beneden verdieping. Het schoolgebouw werd vervolgens door middel van het brandalarm en medewerkers van de bedrijfshulpverlening ontruimd. De vierhonderd leerlingen werden opgevangen in een naastgelegen basisschool. Volgens de school verliep de ontruiming rustig en soepel.

De brandweer van Haren rukte met twee blusvoertuigen uit. “We hadden de brand vrij snel onder controle”, vertelt Officier van Dienst Koos Poelma van de brandweer. “De schade is beperkt gebleven tot de toiletruimten maar deze zijn wel uitgebrand en onbruikbaar”. De brandweer kon het schoolgebouw even na 12.00 uur weer vrijgeven. Dit kon toen pas omdat het gebouw eerst geventileerd moest worden om de rook en schadelijke stoffen er uit te krijgen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. “Maar je kunt je voorstellen dat een toiletpot niet zomaar gaat branden”, aldus Poelma. De Technische Recherche doet woensdagmiddag onderzoek in het schoolgebouw.

Verslaggever Sebastiaan Scheffer was bij de brand en sprak met de rector van de school, met Koos Poelma van de brandweer en een aantal leerlingen: