Schaatser zakt door het ijs op Paterswoldsemeer

Een onbekende schaatser is donderdagmiddag rond 16.00 uur door het ijs gezakt op het Paterswoldsemeer. De man hield er alleen een nat pak aan over.

“Ik had net een aantal schreden gezet op het ijs toen ik besloot om wat filmopnamen te maken”, vertelt Sjoerd Tjepkema. “Net op dat moment komt er een marathonschaatser aanrijden die tegen de zon in schaatst. Hij heeft vermoedelijk niet gezien dat het ijs op die plek een andere kleur heeft, en luttele seconden later ging hij kopje onder”.

De schaatser had samen met zijn vader een aantal rondjes gemaakt. “De vader wilde hem helpen, maar wij waarschuwden dat hij niet dichterbij moest komen vanwege de dunne ijslaag. Uiteindelijk kon de schaatser zichzelf uit het water redden”. De man is direct naar huis gegaan, en maakt het inmiddels weer goed.

De gemeente Groningen waarschuwt dat het op dit moment nog onverantwoord is om op buitenwater, als meren en kanalen, te gaan schaatsen. Voorlopig is dit alleen mogelijk op ondergelopen weilanden. Mensen die het toch niet kunnen laten doen er volgens de KNSB verstandig aan om een touw en priem mee te nemen. Mocht je door het ijs zakken dan kun je je met deze hulpmiddelen bevrijden.

Filmbeelden: Sjoerd Tjepkema en Jos Beeres

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *