Burgemeester Rehwinkel legt bijzondere stoeptegel

nieuws
foto: Roel Breet

Burgemeester Peter Rehwinkel zal woensdag een bijzondere stoeptegel in ontvangst nemen. Het gaat om de zogenaamde Keurmerk Veilig Ondernemen-tegel die een plekje zal krijgen voor de nieuwe Damsterdiepgarage.

De tegel hoort bij de vierde ster van het Keurmerk die onlangs aan de stad is toegekend. De in ontvangst name van deze ster vindt woensdagochtend plaats waarbij behalve de burgemeester, ook Bert-Jan Hakvoort van de Groningen City Club, waarnemend districtchef van de Regiopolitie Groningen Cor de Lange en commandant Hans Foekens van de brandweer Groningen aanwezig zijn.

De tegel wordt bij de nieuwe parkeergarage geplaatst om op deze manier aan het winkelend publiek te laten zien dat ze een veilig winkelgebied zijn binnengelopen en dat de omliggende straten, zoals het Damsterdiep en de Nieuweweg, deel uitmaken van deze veilige binnenstad.

De binnenstad van Groningen is de eerste in Noord-Nederland die een vierde ster binnensleept. Landelijk gezien heeft alleen Tilburg al vier sterren in haar bezit.