Bewoners Pepergasthuis woedend op gemeente

De bewoners van het Pepergasthuis zijn woedend op de gemeente. De rechter verbood de gemeente een urilift bij het Gasthuis te plaatsen. In een brief aan de Raad van State vraagt het gemeentebestuur nu de uitspraak van de bestuursrechter te vernietigen. Nieuwe argumenten noemt het gemeentebestuur niet.

De rechter vond twee maanden geleden dat de gemeente onvoldoende onderzoek had gedaan naar alternatieven die de bewoners hadden aangedragen. Ook vond de rechter dat de omwonenden niet de dupe mogen worden voor de overlast die vooral door de horeca veroorzaakt wordt.

De wethouder zegt dat nog niet definitief is besloten in beroep te gaan. Een alternatief , namelijk een urinoir in de fietsstallingen van de gemeente tegenover het gasthuis, gaat ze nu alsnog onderzoeken. De beslissing over de urilift en het beroep bij de Raad van State moet het eind van deze maand vallen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *