Overval op supermarkt Eikenlaan

Er is dinsdagavond een overval gepleegd op een supermarkt aan de Eikenlaan in de wijk Selwerd. Bij de overval is gebruik gemaakt van een wapen dat leek op een vuurwapen. Op dat moment waren meerdere mensen in de supermarkt aanwezig.

“De overval vond rond 19.00 uur plaats”, vertelt woordvoerder Anthony Hoogeveen van de Regiopolitie Groningen. “Twee mannen drongen de winkel binnen en bedreigden een kassamedewerker. Hierbij hebben ze een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt. Na de overval is het duo gevlucht, maar we weten niet in welke richting”.

Agenten zijn inmiddels een zoekactie begonnen naar de daders. Omdat niet bekend is in welke richting men gevlucht is, is een ringensysteem opgezet. Dit betekent dat diverse agenten op verschillende strategische plaatsen gepositioneerd zijn. Daarnaast zijn ook 6500 Stadjers via Burgernet benaderd.

De kassière heeft aan de agenten een vrij duidelijk signalement van de daders door kunnen geven. De eerste dader was rond de 1.70 meter lang, had een licht getinte huidskleur en was fors gebouwd. Hij droeg tijdens de overval een rood/witte muts, een zonnebril en had donkere kleding aan. De tweede dader is 1.75 meter lang, droeg een jas met rood/witte mouwen en capuchon. Hij had daarnaast een zwarte broek en zwart/witte gympen aan.

“Omdat er gebruik is gemaakt van een wapen dat leek op een vuurwapen vragen wij Stadjers om zelf geen actie te ondernemen”, waarschuwt Hoogeveen. “Mensen kunnen het beste met de politie bellen op telefoonnummer 0900 88 44”.

De kassière is na de overal opgevangen op het politiebureau. “Zij verkeert in shock, en op het bureau krijgt ze professionele hulp aangeboden”, aldus de woordvoerder.

UPDATE 11.00 UUR
De politie heeft kunnen achterhalen dat de overvallers te voet in de richting van de Berkenlaan zijn gevlucht. Direct na de melding heeft de politie de omgeving afgezocht. Daarbij werd gebruik gemaakt van een speurhond. Ook werd het zogenaamde ringensysteem toegepast. Agenten posten in dat geval op strategische plaatsen in de omgeving. De overvallers wisten ondanks de snelle inzet van de politie te ontkomen.

UPDATE 16.00 UUR
Volgens een voorlichter van de politie gaat het bij de buit van de overval om een klein geldbedrag.