Hoogleraar RUG: “Blue Monday is onzin”

Er is geen enkele wetenschappelijke basis voor het begrip “Blue Monday”. Dat zegt klinisch psycholoog Claudi Bockting van de RUG. Blue Monday, de derde maandag van januari, is volgens veel mensen en zelfs psychologen de meest deprimerende dag van het jaar.

De feestdagen zijn voorbij, de lente is nog lang niet in zicht, de dagen zijn donker en kort en veel goede voornemens zijn al gestrand. Volgens Bockting is de benaming “Blue Monday” onzin.

Er is nooit onderzoek naar gedaan en bovendien is het niet goed voor mensen die aan een depressie lijden. Hun problemen worden hiermee juist gebagatelliseerd, omdat een depressie veel ernstiger is dan een tijdelijk dipje.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *