Baby te vondeling gelegd bij politiebureau

nieuws
De te vondeling gelegde baby bij het politiebureau. Foto: Politie Groningen

Een baby is zaterdag aan het begin van de avond te vondeling gelegd bij het politiebureau aan de Rademarkt. Dat laat de regiopolitie Groningen weten.

Een getuige zag dat rond 18.00 uur een nog onbekende vrouw een baby achterliet aan de Kostersgang. De getuige maakte direct melding op het politiebureau. Agenten ontfermden zich over het kindje, een Aziatisch jongetje, dat warm ingepakt was. De baby is door hen direct naar het ziekenhuis gebracht, waar het inmiddels in een couveuse ligt. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Door de agenten is direct in de omgeving van de Rademarkt begonnen met een zoektocht naar de vrouw, maar zij is nog niet gevonden. Het zou gaan om een vrouw van buitenlandse komaf, van 1.75 meter lang en een enigszins gezet postuur. De politie vraagt de vrouw zich te melden. Ze hoeft volgens een woordvoerder niet bang te zijn, en er zal professionele hulp voor haar klaar staan.