Mollema uitgeroepen tot Sporter van het Jaar

sport
Foto: Cor Vos - baukemollema.nl

Wielrenner Bauke Mollema is maandagavond tijdens het Groninger Noordlease Sportgala 2011 uitgeroepen tot Sporter van het Jaar. De basketballers van GasTerra Flames kregen in Martiniplaza de prijs voor Sportploeg van het Jaar toegekend.

Behalve Mollema waren ook zwemster Ranomi Kromowidjojo en judoka Kim Polling genomineerd voor de prijs Sporter van het Jaar. De prijs ging echter naar de 25-jarige wielrenner vanwege zijn goede presentaties in de Tour de France en de Ronde van Spanje. In Frankrijk werd hij in de etappe van Gap naar Pinerolo tweede. In de Vuelta eindigde hij op de vierde plaats in het algemeen klassement.

Voor de Sportploeg van het Jaar waren behalve de Flames ook de vrouwen van Groningen atletiek en de Gyas-roeiers Rogier Blink en Nanne Sluis genomineerd. Echter vanwege het winnen van de bekerfinale tegen Bergen op Zoom ging de prijs, net als vorig jaar, naar de GasTerra Flames.

Deel dit artikel: