Debaters Willem Lodewijk Gymnasium 27e op NK

nieuws
Foto: web.wlg.nl

Het debatteam van het Willem Lodewijk Gymnasium is zaterdag 27e geworden op de finale van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Scholieren. De Groningse leerlingen moesten toezien hoe het Revius Lyceum uit Doorn de eerste prijs wegkaapte.

Op de finaledag in Leiden namen 35 teams van verschillende scholen het tegen elkaar op. De 35 waren het overblijfsel van meer dan honderd teams die het in drie voorrondes al tegen elkaar op hadden genomen. Tijdens de finale werd er gedebatteerd over actuele stellingen, zoals privatisering van het hoger onderwijs, medeplichtigheid aan zinloos geweld en de rechten van homoseksuelen.

In de finale kwamen uiteindelijk het Revius Lyceum en het Utrechts Stedelijk Gymnasium tegenover elkaar te staan, waarbij het Revius als sterkste uit de bus kwam. Uit handen van minister Van Bijsterveldt ontvingen zij de felbegeerde wisselbeker. Azer Aras van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen ontving de prijs voor beste individuele debater. Het NK Debatteren werd voor de veertiende keer georganiseerd en is een initiatief van het Nederlands Debat Instituut.