UMCG moet patiënten over kosten informeren

De Nationale Ombudsman heeft het UMCG op de vingers getikt over het niet van tevoren informeren over de kosten van een behandeling. De ombudsman heeft een klacht gegrond verklaard van een vrouw die na afloop van een behandeling een rekening kreeg gepresenteerd.

De vrouw had vorig jaar een aantal poliklinische gesprekken gevoerd op het UMCG. Tot haar verbazing kreeg ze achteraf een rekening van haar ziektekostenverzekeraar. De behandeling had 2113 euro gekost, waarvan de vrouw een eigen risico moest betalen van 330 euro. Het UMCG had de vrouw hiervan niet van tevoren op de hoogte gebracht. De vrouw vroeg vervolgens aan het UMCG om een specifieke nota om te achterhalen waaruit de kosten dan bestonden, maar kreeg nul op het rekest.

Volgens de Nationale Ombudsman had het UMCG de vrouw van tevoren moeten inlichten over de kosten van de behandeling. Ook is het ziekenhuis in gebreke gebleven door niet duidelijk te maken waaruit de kosten bestaan.

Deel dit artikel: