Ontslagen bij drukker Lijnco

nieuws
afbeelding: www.lijnco.nl

Bij drukkerij Lijnco aan de Atoomweg verdwijnen zo’n zeventig arbeidsplaatsen. Lijnco lijdt dit jaar fors verlies en ziet zich gedwongen tot een reorganisatie. Het bedrijf wil zich gaan richten op groeimarkten om het tij te keren.

Van de 170 voltijds-arbeidsplaatsen verdwijnen er 70. De werknemers en de bonden zijn op de hoogte gebracht. De directie hoopt binnen twee à drie weken duidelijkheid te kunnen geven welke banen zullen verdwijnen. De directie kiest voor een snelle reorganisatie en en hoopt daardoor dat het bedrijf in 2012 winstgevend te maken.

Volgens algemeen directeur Frits Visser zijn er twee oorzaken waardoor Lijnco in de problemen is gekomen. In eerste instantie wordt het bedrijf getroffen door de algemene economische crisis, waardoor veel opdrachtgevers bezuinigen op drukwerk. Een grote rol spelen ook de veranderingen in de grafische sector. Het traditionele bulk reclamedrukwerk wordt meer en meer vervangen door digitale media. Bovendien leveren huis-, tuin- en keukenprinters bijna dezelfde kwaliteit als offset-drukwerk.

Lijnco wil zich dan ook gaan richten op specialistisch drukwerk zoals beveiligd drukwerk, drukken met variabele data en krasdrukwerk. Het bedrijf heeft de laatste jaren geïnvesteerd in innovatieve machines en ziet voldoende kansen om weer te gaan groeien in deze markt.