Nic. ten onder tegen DOS’46

Het is de korfballers van Nic./Alfa College woensdagavond niet gelukt om punten te pakken in de wedstrijd tegen DOS’46/Engeldot. De Derby van het Noorden werd met 17 – 23 verloren.

Nic. moest het in de wedstrijd zonder Michiel Gerritsen stellen. Afgelopen zondag tegen Blauw Wit moest hij na de eerste helft verstek laten gaan door een pijnlijke knie en een rugblessure. Hij bleek voor de wedstrijd tegen de Drenten nog niet volledig hersteld te zijn. Trainer Albert Nijdam kon daarnaast ook niet een beroep doen op Niels Tamminga, die eveneens geblesseerd is, en Ricky Wu die nog niet in Nederland is.

Een bomvol Alfa-hal zag echter dat Nic. zonder de geblesseerden goed aan de wedstrijd begon. Door doelpunten van Friso Boode en Jornt de Nekker ging de stand gelijk op en stond het na een kwartier spelen 7 – 7. Daarna wisten de groen-witten wel kansen te creëren, maar gescoord werd er niet. Bij DOS ging het afmaken eenvoudiger, waardoor ze bij rust een voorsprong van 10 – 14 te pakken hadden.

Het scoren bleef ook in de tweede helft een probleem waardoor de Nijeveense korfballers uit konden lopen tot een 11 – 20 voorsprong. Ondanks dat met deze stand de wedstrijd al gespeeld was, wist Nic. de achterstand nog enigszins te verkleinen tot de uiteindelijke eindstand van 17 – 23. Topscorers bij Nic. waren Friso Boode met acht doelpunten en Jornt de Nekker met vier doelpunten.

Het tweede team van Nic. had meer geluk. Hun Derby van het Noorden werd tegen het DOS’46 2 met 21 – 19 gewonnen. De wedstrijd ging gelijk op en bleef hierdoor tot de laatste minuut spannend.

De volgende wedstrijd die Nic. speelt vindt plaats op zondag 11 december. In de eigen arena is dan DeetosSnel/Volhuis de tegenstander.