Voorarrest van Stadjer die oma neerstak verlengd

nieuws
Foto: mrg.bz/F0Ksyt

De 28-jarige Stadjer die verdacht wordt van het neersteken van zijn 81-jarige oma in Steenwijk blijft de komende negentig dagen in voorarrest zitten. Dat heeft de rechtbank donderdag bekendgemaakt.

De man werd in 2003 veroordeeld tot TBS met dwangverpleging. De Stadjer kreeg de straf omdat hij in Eindhoven een verpleegster van een psychiatrisch ziekenhuis neerstak, waar hij onder behandeling stond. Het Pieter Baan Centrum concludeerde na onderzoek dat de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar is en dat de kans op herhaling groot is.

De afgelopen jaren zat de Groninger zijn straf uit in de Van Mesdagkliniek. Inmiddels was hij in de eindfase van zijn TBS-behandeling beland en mocht daarom zo nu en dan op proefverlof. De Stadjer is in verband met de steekpartij in de Overijsselse stad aangehouden. Hij zit vast in de gevangenis in Zwolle.

Deel dit artikel: