Tieners met verf en kwast in de weer rond nieuwe Forum

Een bijzondere klus is het voor de leerlingen van het Werkman College. Donderdag zijn zij begonnen met het beschilderen van de sloopschutting rond de voormalige Werkmanschool en de Naber-parkeergarage.

Terwijl een kraan van een sloopbedrijf de bovenste verdieping van de school in de geschiedenis laat verdwijnen, laten de leerlingen de Martinitoren, het Stadhuis en de Groningse vlag op het kale hout verrijzen. Een klus waarbij ze hulp krijgen van kinderen van het Toevluchtsoord aan de Popkenstraat en zes studenten van de Academie Minerva. Dat de tieners kiezen voor deze opmerkelijke symbolen is niet helemaal vreemd, omdat de schilderingen aan moeten sluiten bij het thema ‘Groningen vernieuwt’.

De komende weken zullen de leerlingen onder schooltijd het karwei afmaken. Dit doen zij in opdracht van de gemeente Groningen die de partijen benaderd heeft om de schutting op te fleuren. Ondertussen zullen achter de schutting de na-oorlogse gebouwen langzaam maar zeker verdwijnen, om uiteindelijk plaats te maken voor het prestigieuze Groninger Forum.

Foto: Rick Akkerman