Occupy beweging wil vaste voet krijgen in Groningen

Op de Grote Markt moet een groot tentenkamp komen als protest tegen de uitwassen van het financiële systeem. Dit vindt een klein groepje actievoerders dat zelf als sinds zaterdag in een tentje op de Grote Markt staat. Het protest maakt deel uit van de zogeheten Occupy beweging.

De Occupy beweging is vorige maand begonnen op Wallstreet in New York en breidt zich sindsdien als een inktvlek uit over de rest van de wereld en nu is dus ook de Grote Markt bezet, al is het bescheiden. De bezetting van de Grote Markt is een protest tegen de, volgenś de actievoerders, slecht functionerende banksector en tegen de graaicultuur die in het bedrijfsleven ontstaan is. De Occupy beweging heeft geen leiders of vaste ideologie.

De Grote markt slapers willen mensen en ideeen samenbrengen om een uitweg te vinden uit de huidige financiële crises. De actievoerders hopen dat de beweging door blijft groeien, dus ook de Grote Markt moet en als andere pleinen in steden over de hele wereld dus een groot tentenkamp worden