FC Groningen pakt punt tegen FC Twente

FC Groningen speelde zondagmiddag in Euroborg met 1-1 gelijk tegen FC Twente. Bij rust keek de thuisploeg tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Ola John. De ingevallen Hyun-Jun Suk maakte in de 65ste minuut de gelijkmaker. FC Groningen zakt door het gelijkspel naar de 9de plaats in de eredivisie.

Eerste helft
De intenties van FC Groningen waren al na dertig seconden zichtbaar. Na een goede actie van Lorenzo Burnet aan de linkerkant, schoot David Texeira naast het doel van Nikolay Michailov. Na vier minuten kreeg Dusan Tadic een goede schietkans. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij net naast. Na een goede beginfase aan de kant van de thuisploeg, nam FC Twente langzamerhand het heft in handen. FC Groningen had moeite om de bal in de ploeg te houden, waardoor FC Twente een veldoverwicht had.

Na 17 minuten spelen kreeg FC Groningen een aardige mogelijkheid via Leandro Bacuna. Op aangeven van Burnet kopte Bacuna de bal in de handen van Michailov. Even daarna kreeg Petter Andersson, na opnieuw een voorzet van Burnet, een enorme kans op de openingstreffer, maar hij schoot van dichtbij over. FC Twente kwam daarna wel op voorsprong. Ola John liep het strafschopgebied in en verraste Brian van Loo met een schuiver in de korte hoek: 0-1.

Na de openingstreffer van de Tukkers was FC Groningen compleet de weg kwijt. Vooral in verdedigend opzicht kwam de ploeg er niet uit en leed met name Virgil van Dijk onnodig veel balverlies. FC Groningen kwam tien minuten voor rust iets beter in de wedstrijd, maar dat resulteerde niet tot grote kansen.

Tweede helft
FC Groningen zette meteen druk vanaf de aftrap, maar het was opnieuw FC Twente dat het meeste balbezit had en daadwerkelijk gevaarlijk werd. Van Loo redde in de 50ste minuut goed op het schot van Marc Janko en voorkwam daarmee de 0-2. Vijf minuten later had Andersson zijn ploeg op 1-1 moeten schieten. Op aangeven van Dusan Tadic raakte de Zweed de bal van dichtbij niet goed en daardoor verdween de bal uiteindelijk naast. Trainer Pieter Huistra greep daarna in en haalde de teleurstellend spelende Leandro Bacuna van het veld voor de Zuid-Koreaan Hyun-Jun Suk.

Achteraf een gouden wissel, want tien minuten na zijn invalbeurt maakte Suk de gelijkmaker. In eerste instantie redde doelman Michailov nog op het schot van Texeira, maar in de rebound kon Suk simpel binnen tikken: 1-1. FC Groningen kreeg daarmee loon na werken, want de ploeg speelde veel sterker dan in de eerste helft. Toch was het oppassen geblazen, want FC Twente kwam er nog vaak razendsnel uit.

Van Loo voorkwam in de 82ste minuut opnieuw een tegentreffer. Oog in oog met John pakte de doelman de bal voor de voeten van de aanvaller weg. Nog geen minuut later lag Van Loo weer in de weg, dit keer zag de doelman de ingevallen Nacer Chadli op hem af komen en via de benen van Van Loo verdween de bal over de achterlijn. En in de laatste minuut van de wedstrijd redde Van Loo schitterend op een geplaatst schot van Denny Landzaat.

Door het gelijke spel zakt FC Groningen een plekje op de ranglijst en staat Groningen 9de met 14 punten uit 10 wedstrijden.

Opstellingen
FC Groningen: Van Loo; Kappelhof, Ivens, Van Dijk, Burnet; Kieftenbeld, Andersson (Hiariej 77′), Sparv; Bacuna (Suk 56′), Texeira en Tadic.
FC Twente: Michailov; Rosales, Wisgerhof (Bengtsson 46′), Douglas, Tiendalli; Brama, De Jong, Landzaat; Bajrami (Janssen 46′), Janko (Chadli  67′) en John.