Groninger door mannen met bivakmutsen beroofd

Een 24-jarige man uit Ten Boer is in de nacht van woensdag op donderdag beroofd. Het incident vond plaats in de fietstunnel op het Damsterpad.

De twintiger uit Ten Boer reed op zijn snorfiets over het Damsterpad in de richting van de Florakade. In de fietstunnel werd hij aangesproken door een man met een donkere huidskleur. Vanuit het niets werd hij van achteren besprongen door twee andere mannen. Hierbij kreeg hij een klap in het gezicht en werd er met een onbekend voorwerp in zijn gezicht gekrast. Het slachtoffer gaf hierop zijn portemonnee af.

Het slachtoffer heeft aan de politie een vrij duidelijk signalement kunnen geven. De eerste dader had een donkere huidskleur, breed postuur, is tussen de 1.95 en 2.00 meter lang, droeg een zwarte spijkerbroek, een blauw G-star vest, zwarte schoenen en een bivakmuts. De tweede dader had eveneens een donkere huidskleur, heeft een normaal postuur, is ongeveer 1.80 meter lang en droeg eveneens een bivakmuts. Van de derde dader is geen signalement beschikbaar.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de beroving, of die iets verdachts hebben gezien in en rondom de fietstunnel op het Damsterpad. Deze mensen kunnen zich bij de politie melden op telefoonnummer 0900 88 44.