“Drinkwater voor consumptie eerst drie minuten koken”

nieuws
Foto: flickr.com/photos/clearlyambiguous

Het Waterbedrijf Groningen adviseert Stadjers die in de omgeving van de Paterswoldseweg wonen, en donderdagavond geen druk op de waterleiding hadden, niet rechtstreeks drinkwater uit de kraan te drinken.

“Om elk risico uit te sluiten adviseren wij de mensen het water, voordat ze het gaan consumeren, eerst drie minuten lang te koken”, vertelt woordvoerder Johannes Bosgra van het Waterbedrijf Groningen. “De waarschuwing geldt in eerste instantie tot 22.00 uur vrijdagavond. Dan hebben we de uitslag van de testen die we op de watermonsters hebben uitgevoerd”. Bosgra geeft aan dat als de situatie dan weer normaal is, mensen een groene kaart door de brievenbus krijgen. Daarnaast zal het nieuws gepubliceerd worden op de website van het bedrijf en via de Twitter-account.

Door een lek in de waterleiding hadden honderden Stadjers donderdagavond geen water. De problemen werden om 20.00 uur geconstateerd en waren pas na middernacht verholpen. Het lek was ontstaan ter hoogte van het nieuwe gebouw van de Voedsel en Warenautoriteit.