Stadsherder Bouke Arends bijna aangereden

Herder Bouke Arends van de Groninger stadsschapen is dinsdagmiddag bijna aangereden. Dit gebeurde toen hij met zijn hond Cas en de kudde schapen de drukke Pleiadenlaan overstak.

Een automobiliste negeerde het stopteken. Volgens Arends ging het nog maar net goed: ‘Ik heb van schrik een harde klap op haar auto gegeven’. De stadsherder benadrukt dat het belangrijk is om als automobilist rustig te rijden en goed op te letten bij de kudde. ‘Schapen zijn immers dieren en dus onvoorspelbaar’, vertelt Arends.

In zijn vier jaar als stadsherder van Groningen heeft hij gelukkig voornamelijk positieve reacties van verkeersdeelnemers gekregen. Toch roept de herder automobilisten op om rekening te houden met hem en de schapen.

Bouke en de schaapskudde trekken naar verwachting tot eind november door de stad.