Onderzoek naar overval op echtpaar heropend

De politie heeft nieuwe informatie gekregen over een overval op een echtpaar, vorig jaar oktober in hun woning aan de Sloep in de wijk Lewenborg. Het onderzoek naar de overval is heropend.

Het echtpaar werd op vrijdagavond 29 oktober 2010 in hun woning overvallen. Rond 19.30 uur werd er bij de woning aangebeld. Toen de bewoonster door het raampje naast de deur keek, zag ze een man met politieuniform staan. Nadat ze de deur had geopend gaf de ‘agent’ aan enige vragen te willen stellen. Direct stormden twee andere personen via de voordeur de woning binnen. Zij droegen bivakmutsen en mishandelden en bedreigden het echtpaar met een vuurwapen. Het trio ging er uiteindelijk met een onbekend geldbedrag vandoor.

De verdachte die aanbelde en geen bivakmuts droeg was een blanke, nette en gezette man. Hij was tussen de 1.85 en 1.90 groot en droeg een bril met een dun zwartkleurig montuur. Hij had kort donkerblond haar, sprak Nederlands en was eind dertig jaar.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van deze zaak weten en die nog niet met agenten hebben gesproken.