Veel schade bij woningbrand Hoogkerk (Update: 09.30)

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Een twee-onder-één-kap-woning aan de Jan Bulthuisstraat in Hoogkerk is in de nacht van donderdag op vrijdag zwaar beschadigd geraakt bij een felle brand. Bij de brand raakte niemand gewond.

“We kregen rond 04.00 uur de melding binnen op de meldkamer”, vertelt woordvoerder Hans Coenraads van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Bij aankomst stond een berging achter de woning in lichterlaaie. Bij ons was bekend dat de bewoners op vakantie waren, maar omdat vermoedelijk iemand anders zich in het woonhuis bevond, hebben we opgeschaald naar ‘middelbrand’ waardoor ook een tweede bluswagen ter plaatse kwam”.

Volgens Coenraads dreigde het vuur bij aankomst over te slaan naar de woning. “Door een snelle inzet hebben we dit kunnen voorkomen. De woning liep echter wel veel schade op. Binnen is alles zwartgeblakerd”. Na veertig minuten kon de brandweer het sein brand meester geven. Buurtbewoners werden tijdens de brand geëvacueerd. Over de oorzaak is nog niets bekend. De technische recherche zal hier onderzoek naar doen.

Deel dit artikel: