Veel aandacht voor alcohol in KEI-week

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Er is deze week veel aandacht voor alcohol en de gevolgen daarvan op de KEI-week. Verslavingszorg Noord Nederland zal op verschillende momenten tijdens de introductieweek de aankomende studenten voorlichten.

Vrijdag gebeurt dat op het evenement Fatal Attraction. Studenten hebben dan de mogelijkheid om het college ‘De Katerkater’ bij te wonen. Dit college staat volledig in het teken van alcohol en drugs. Studenten drinken namelijk gemiddeld meer alcohol dan andere jongeren. Omdat overmatig drinken niet alleen schadelijk is voor de ontwikkeling van de hersenen, maar er ook organen worden aangetast, besteedt VNN er veel aandacht aan. Op Fatal Attraction, dat plaatsvindt in bioscoop Pathé, zal ook een proeverij van cocktails aangeboden worden.

Tevens wordt op het evenement de winnaar bekend gemaakt van de stadsfiets. Afgelopen maandag was Verslavingszorg Noord Nederland te gast op de informatiemarkt in de KEI-week. Studenten konden daar meedoen aan een alcoholquiz. De winnaar daarvan wordt dus vrijdag bekendgemaakt.