Mollema betrokken bij grote valpartij in Vuelta

sport
Foto: Dion Kerckhoffs - baukemollema.nl

Wielrenner Bauke Mollema is vrijdag betrokken geraakt bij een grote valpartij in de Ronde van Spanje. De zevende etappe voerde van Almadén naar Talavera de la Reina over ruim 182 kilometer.

De etappe eindigde in een massasprint. In de laatste 250 meter van de etappe gaat het volledig mis als de Amerikaan Tyler Farrar een vreemde manoeuvre maakt. De Amerikaan wijkt van zijn lijn af en tikt daarbij Michal Golas aan. Beide wielrenners smakken tegen de grond en nemen daarmee vele collega’s, waaronder Bauke Mollema, mee.

“Bauke heeft een mooie salto gemaakt”, vertelt ploegleider Erik Dekker van de Rabobank-ploeg. “Maar de landing was niet perfect. Hij heeft een klein krasje op zijn schouder en heeft last van een spiertje in zijn nek. Voorlopig ziet het er echter niet al te erg uit”.

De massasprint werd uiteindelijk gewonnen door Marcel Kittel van de Skil – Shimano formatie. Peter Sagan werd tweede. In het algemeen klassement blijft Bauke Mollema, ondanks de valpartij, op de vijftiende plaats staan. Zaterdag wacht de achtste etappe. De renners starten dan in talavera de la Reina om 178 kilometer verderop te finishen in San Lorenzo de El Escorial.

Algemeen klassement:
1. Sylvain Chavanel (QST) 27.29:12
2. Daniel Moreno (KAT) +00.00:15
3. Vincenzo Nibali (LIQ) +00.00:16
4. Joaquin Rodriguez (KAT) +00.00:23
5. Jakob Fuglsang (LEO) +00.00:25
15. Bauke Mollema (RAB) +00.01:01