Miranda van Kralingen treedt samen met Postharmonie op

nieuws
De Gruno's TNT Postharmonie op de Rodermarktparade 2010. Foto: gph.nl

De bekende sopraan Miranda van Kralingen zal haar medewerking verlenen aan het Eeuwconcert van de Gruno’s TNT Postharmonie op 8 oktober. Dat heeft de Postharmonie bekendgemaakt.

Van Kralingen zal samen met het harmonieorkest een bijzonder repertoire ten gehore brengen, waaronder het stuk ‘Stufen’ van Jakob de Haan. Op het concert, dat in De Oosterpoort wordt georganiseerd, zullen naast de bijdrage van Van Kralingen stukken als de Piet Hein Rapsodie en de Symphonic Dances From West Side Story te horen zijn.

Het eeuwconcert vindt plaats omdat de Gruno’s Postharmonie dit jaar honderd jaar bestaat. De Harmonie werd opgericht op 11 maart 1911 als de bedrijfsmuziekvereniging van het toenmalige Staatsbedrijf PTT. Tegenwoordig is het orkest nog sterk gelieerd aan de TNT en is het één van de twee overgebleven representatieorkesten van het postbedrijf. Behalve een harmonie bestaat de Postharmonie uit een Steelband, een tamboerkorps en een Egerländer Kapel.