Lodewijkstraat is overlast van spoor zat

wijken
foto: Bob de Vries

De Vereniging Bewonersbelangen Lodewijkstraat vreest dat er schade aan de huizen in de straat ontstaat als er niet binnenkort iets gebeurt aan de trillingen van passerende treinen. Dat schrijft de vereniging in een open brief aan spoorbeheerder ProRail.

Volgens de bewoners is het probleem al enige jaren bekend bij ProRail, maar gebeurt er in feite niets. De vereniging vreest dan ook dat schade aan de casco van de woningen in de Lodewijkstraat onvermijdelijk zal zijn mochten er nog zwaardere (goederen)treinen op het traject van Groningen naar Nieuweschans gaan rijden.

Naast de schade aan de huizen, is er ook sprake van geluidsoverlast, welke volgens de vereniging vooral afkomstig is van het zogenaamde ‘wisselcomplex’ voor de huisnummers 8 tot en met 16. Van de beloftes van ProRail om iets aan de overlast te doen, is volgens de bewoners weinig van terecht gekomen. Zij zouden het wisselcomplex dan ook graag verplaatst zien naar het nieuwe station Europapark.