FC Groningen geeft zege weg in Breda (met audio)

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Rat Verlegh Stadion met 2 -2 gelijk gespeeld tegen NAC Breda. Groningen kwam in de eerste helft op een 0 – 2 voorsprong. In de tweede helft gaf Groningen het helemaal weg met twee goals voor NAC als resultaat. Die goals kwamen de Groningers niet meer te boven. 

Eerste Helft:

Bij FC Groningen begon Johan Kappelhof in de basis. Hij verving de zieke Tom Hiariej en maakte daarom zijn debuut op rechtsback. Bij NAC stond oud FC Groningen speler Mike Zonneveld in de basis.

In het altijd sfeervolle Rat Verlegh Stadion begon NAC iets feller aan het duel dan FC Groningen. Tot grote kansen leidde dat niet. Daarna is het al snel FC Groningen wat goed begint te voetballen. Dusan Tadic kwam in die beginfase twee keer goed voor de goal, maar tot veel gevaar leidde het uiteindelijk niet. Daarna zijn Andersson (schot) en Matavz (schot na een hoekschop) dichtbij de openingstreffer voor FC Groningen.

Die openingstreffer komt er na 11 minuten spelen door een doelpunt van Leandro Bacuna. na erg goed onderscheppen van Maikael Kieftenbeld op het middenveld. Hij stuurde Bacuna met een vlijmscherpe pass richting Ten Rouwelaar. Bacuna schoot de bal in de verre hoek, onhoudbaar voor Ten Rouwelaar; 0-1.

FC Groningen blijft daarna goed combineren wat leidt tot irritaties bij het NAC publiek, met als gevolg fluitconcerten. Daar trok FC Groningen zich weinig van aan en via enkele flitsende combinaties was er tot twee keer goed een goede kans voor Matavz. Dat hij de tweede kans er niet inschoot vond hij vast niet heel erg, aangezien Andersson in de rebound wel scoorde. Matavz was daarvoor door Kappelhof vrij aangespeeld en zijn schot werd door een Bredaas been van de lijn gehaald. Andersson schoot FC Groningen in de 44 ste minuut via de rebound op 0-2.

Tweede Helft

NAC vervangt in de rust Mike Zonneveld voor Alex Schalk. Diezelfde Schalk schiet NAC na twee minuten in de tweede helft op 1-2. Amoah hield de bal vast op de rand van de zestien, waarna hij bij Schalk belande. De jongeling schoot de bal hard achter de kansloze Brian van Loo.

NAC voetbalt beter in het begin van de tweede helft, met het publiek in Breda vol achter de ploeg. In de 55ste minuut komt Tim Sparv in het veld voor Danny Holla. Vlak na de wissel is het Anthony Lurling die de 2-2 op het bord zet. Lurling kon na balverlies van Andersson via de rechterkant op Van Loo afgaan. Lurling faalde niet en rondde goed af.

Lurling is na een half uur ook dichtbij de voorsprong voor NAC. Na knullig balverlies van de FC kon NAC overnemen. Anthony Lurling probeerde het vanaf de rand 16. Van Loo onderscheidde zich met een knappe redding. Groningen blijft onder druk staan en een goal van NAC lijkt eerder te vallen dan een doelpunt voor de FC.

De druk van NAC is wat afgenomen, maar FC Groningen krijgt zelf ook nauwelijks kansen. In de tweede helft is NAC feller waardoor ze de meeste duels winnen. In de 77ste minuut gaat Petter Andersson van het veld voor Nicklas Pedersen. Petter Andersson was even daarvoor op de grond gaan liggen en ging licht geblesseerd van het veld.

FC Groningen krijgt vijf minuten voor tijd nog een kans na een vrije trap van Tadic. Kieftenbeld stuit op Ten Rouwelaar. Daarna heeft NAC nog twee grote kansen op de overwinning. De grootste is voor Lurling die een vrije trap  goed inschiet. De redding van Van Loo mocht er echter ook wezen.

Vooral de tweede helft is voor Groningen een punt van zorg. De ploeg lijkt niet goed met een tegenstander om te kunnen gaan die opportunistischer gaat spelen.

Opstellingen:

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Koenders, Botteghin (’79 Buijs), Luijckx, Gorter, Schilder, Gilissen, Zonneveld (’46 Schalk) , Kolk (’64 Bayram) , Amoah en Lurling

FC Groningen: Van Loo, Kappelhof, Ivens, Kwakman, Burnet, Bacuna (’72 Enevoldsen) , Kieftenbeld, Andersson (’77 Pedersen), Holla (’55 Sparv), Tadic en Matavz

Geel: Bacuna, Holla (FC Groningen), Botteghin, Gilissen (NAC Breda)

Luister hier naar de reactie van Pieter Huistra

Luister hier naar de reactie van Kees Kwakman

Luister hier naar de reactie van Petter Andersson

Deel dit artikel:

  1. Een mooie overdenking voor de volgende 2e helft:
    Als je gelooft dat het lukt, zul je kansen zien.
    Als je gelooft dat het niet lukt, zul je obstakels zien.
    Blijf in jezelf geloven mannen!

  2. Grote sukkels. Als je al tegen zo’n middelmatige ploeg de zege uit handen geeft hoor je in de onderste regionen thuis.
    Psychiater erbij. Met zo’n gebrek aan vechtersmentaliteit heb je geen tegenstander nodig. En dan nog die 2 100 % kansen van pederson. Sukkel optima forma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *