Groningen in top drie stedentrips

nieuws
foto: Bob de Vries

Groningen staat op de derde plaats op de ranglijst van steden die landgenoten graag bezoeken. De stad scoort vooral goed in de categorie sfeer. Dat laat de beoordelaar Zoover.nl dinsdag weten.

In de lijst staan de Brabantse steden Breda en Den Bosch respectievelijk op plaats één en twee. De uitslag is gebaseerd op de reviews die op de website van de beoordelaar zijn binnengekomen. Bezoekers konden er de afgelopen periode hun mening achterlaten over bijvoorbeeld de mening over accommodaties, maar ook van bezienswaardigheden en bestemmingen.

Voor het samenstellen van de ranglijst is er gekeken naar de onderdelen nachtleven, cultuur, sfeer, hotels en algemene indruk. Op basis van al deze gegevens is er een gemiddeld eindcijfer uit de bus gerold. De top vijf van het klassement wordt verder aangevuld met Maastricht en Eindhoven. Den Haag kreeg de laagste beoordeling.