Groningen met drie kaatsters op Dames PC Weidum

sport
Foto: nijekriich.nl

Drie Groningse kaatsters van de kaatsvereniging ‘Wezon De Sterke Earm’ doen woensdag mee aan de Dames PC in Weidum, de belangrijkste kaatswedstrijd voor vrouwen. Daarmee is Groningen goed vertegenwoordigd.

Het gaat om Sanne Velsma, Marie-Jetske Lettinga en Margriet Bakker. Velsma kaatst samen met Anna-Lynn Wijbenga en Idske Zijlstra. Lettinga vormt een partuur samen met Joutsen Okkema en Marije van der Meer. En Bakker gaat samen met Joukje Kuperus en Renske Terwisscha van Scheltinga proberen de belangrijkste prijs van het jaar in de wacht te slepen.

De Dames PC wordt traditioneel georganiseerd door kaatsvereniging ‘Nije Kriich’ in Weidum. Op de lijst voor woensdag staan twaalf parturen. Grootste kanshebber voor het winnen van de wedstrijd is het partuur van Margriet Koelmans. Samen met Leonie van der Graaf en Fenna Zeinstra wisten zij dit seizoen al tien vrije formatiewedstrijden op hun naam te zetten. De kaatswedstrijden beginnen om 11.00 uur. De verwachting is dat rond 18.00 uur bekend zal zijn welk partuur gewonnen heeft, en welke kaatster zich Koningin mag noemen.