Geen strafbare feiten bij brand zendmast Hoogersmilde

nieuws
Foto: Dennis Groen - 112groningen.nl

De politie Drenthe gaat er vooralsnog vanuit dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd die enkele weken geleden tot de brand in de zendmast van Hoogersmilde hebben geleid. Dat heeft de politie vrijdag laten weten.

De afgelopen twee weken heeft de politie alle getuigen gehoord. Deze informatie wordt nu geanalyseerd en zal verwerkt worden in een eindrapport. Deze moet over twee weken klaar zijn.

Het terrein waar de zendmast staat is, nu het onderzoek gedeeltelijk is afgerond, vrijgegeven. Masteigenaar Novec heeft laten weten te beginnen aan een eigen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daarnaast zal de schade aan de mast in kaart worden gebracht.

De brand op vrijdag 15 juli had als gevolg dat de tweehonderdmeter hoge stalen zendmast instortte. Hierdoor waren de publieke omroepen alsmede verschillende commerciële omroepen en RTV Drenthe niet meer te ontvangen in het Noorden. De verwachting is dat de mast in Hoogersmilde herbouwd gaat worden. Tot die tijd zorgen noodzenders in Assen en Tjerkgaast ervoor dat de radiozenders weer te ontvangen zijn.