FC Groningen maakt zich op voor Roda

Voor FC Groningen begint morgen de competitie weer. In Kerkrade is Roda JC de tegenstander. De Trots van het Noorden is vooral in defensief opzicht anders dan vorig seizoen.

De nieuwe aanvoerder Petter Andersson zal morgen nog niet in de basis starten. Hij schopte voor aanvang van de oefenwedstrijd tegen SC Veendam in de grond en miste daardoor de laatste vier oefenwedstrijden. Kees Kwakman zal daarom morgen de aanvoerdersband dragen.

Kwakman en Lorenzo Burnet zijn morgen de nieuwe gezichten in de basis van FC Groningen. Burnet staat linksachter en Kwakman zal links centraal in de verdediging staan.

Tim Sparv is morgen niet van de partij omdat hij nog één wedstrijd schorsing had staan. Zijn plek, op het middenveld,  zal worden ingenomen door Maikel Kieftenbeld. Aankoop Matthias Jonés zit morgen ook niet bij de selectie. Dat komt mede doordat hij wat later bij de selectie is aangesloten en de technische staf hem de tijd wil geven om hier te wennen.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Van Loo, Hiariej, Ivens, Kwakman, Kieftenbeld, Holla, Bacuna, Tadic, Pedersen en Matavz.

Het duel in Kerkrade begint morgen om kwart voor 7.