Dekker: “Mollema heeft een goede tijdrit gereden”

Het is Rabobank-wielrenner Bauke Mollema maandag niet gelukt om de rode leiderstrui in de Ronde van Spanje te behouden. In de individuele tijdrit verloor hij ruim drie minuten op etappewinnaar Tony Martin.

Start en finish waren in de tiende etappe gelegd in Salamanca. Voor de renners was er een parcours van 47 kilometer uitgestippeld. Martin legde de etappe in 55.54 minuten af en was daarmee de snelste. De Brit Christopher Froome werd op 59 seconden tweede en mag met dat resultaat woensdag de rode trui aantrekken. Bradley Wiggins werd derde.

Bauke Mollema kwam op 03.09 minuten achterstand van Martin binnen en werd daarmee 25ste. Ploegleider Erik Dekker vond dat de Groningse wielrenner een keurige tijdrit heeft gereden. “Tegenover zijn concurrenten heeft Bauke een goede tijdrit gereden. De verschillen in de top van het klassement zijn niet al te groot”.

Dinsdag is er een rustdag in de Ronde van Spanje. Woensdag trekt de karavaan verder. In de elfde etappe zal er dan gestart worden in Verin. Na 167 kilometer finishen de renners in Estación De Esqui Alto De La Manzaneda.