Contador te sterk voor Mollema in Gouden Pijl Emmen

sport
Foto: twitter.com/Damykuiper

De Groningse wielrenner Bauke Mollema van de Rabobank-ploeg is er dinsdagavond niet in geslaagd om de Gouden Pijl in Emmen te winnen. Hij moest toezien hoe Alberto Contador de wedstrijd op zijn naam zette.

Bauke Mollema begon sterk aan de wedstrijd. Direct nadat het startschot om 19.30 uur viel wist de Groningse wielrenner samen met zes anderen te ontsnappen uit het peloton. Ze wisten een serieuze voorsprong van 23 seconden op te bouwen. Toch werden ze na een aantal ronden achterhaald door het peloton.

Het publiek, dat in de Hoofdstraat rijendik achter de dranghekken stond, zag gedurende de wedstrijd verschillende ontsnappingen ontstaan, maar het peloton was er op gebrand om iedere renner terug te halen. Bij het terughalen was er vooral een belangrijke rol weggelegd voor de Spanjaarden Alberto Contador en Samuel Sanchez, die vorig jaar de wedstrijd wist te winnen.

In de laatste zes ronden probeerde Samuel Sanchez er alleen van door te gaan. Mollema, Addy Engels, Weening, Contador en Rob Ruijgh zetten de achtervolging in. In de laatste ronden eindigde de wedstrijd in een spannend duel tussen Sanchez en Contador. Sanchez reed zich echter stuk waardoor Contador alleen en met een ruime voorsprong over de finish kwam.

Uitslag Gouden Pijl:
1. Alberto Contador
2. Addy Engels
3. Pieter Weening
4. Rob Ruijgh
5. Bauke Mollema
6. Samuel Sanchez

Foto: twitter.com/Sander_Stevens