Advocatenkantoor fraudeerde voor tonnen

nieuws
Foto: mrg.bz/F0Ksyt

Het advocatenkantoor Tiebout aan de Praediniussingel heeft jarenlang voor tonnen gefraudeerd met overheidsgeld. Het kantoor haalde op grote schaal extra geld binnen door aanvragen voor de rechtsbijstand te vervalsen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Door de vervalsingen kon het kantoor meer zaken met rechtsbijstand behandelen dan is toegestaan. Om deze norm te omzeilen werden de aanvragen op naam gezet van jonge advocaten en stagiairs die zich helemaal niet bezighielden met rechtsbijstandzaken. In totaal zou het gaan om zo’n 450 zaken waarbij elke aanvraag tussen de achthonderd en duizend euro aan overheidsgeld opbracht.

Jaarlijks mag een advocaat 250 aanvragen behandelen. Deze limiet is gesteld om de kwaliteit van de rechtsbijstandzaken te kunnen waarborgen. Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie. Vier advocaten zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *