OV-bureau doet aanvraag stopzetten strippenkaart

nieuws
foto: Rieks Oijnhausen

Het OV-bureau Groningen-Drenthe heeft bij het ministerie een aanvraag gedaan om de strippenkaart per 3 november 2011 in de concessie Groningen-Drenthe stop te zetten. Dat is woensdag bekendgemaakt.

“Het afgelopen half jaar kon er bij ons al gereisd worden met de OV-chipkaart”, vertelt Gert Veringa van het OV-bureau Groningen Drenthe. “In deze periode hebben we gezien dat ons systeem weinig problemen kent. We hebben slechts een uitval van 0,1 procent van het systeem geconstateerd. Daarnaast zien we dat de klachten die er binnenkomen vooral met de tarieven te maken hebben. En bovendien is het aantal transacties van 290.000 in het begin gegroeid naar anderhalf miljoen nu. Dus wij zijn er wel klaar voor”.

Het OV-bureau heeft daarom een aanvraag ingediend bij het ministerie voor het stopzetten van de strippenkaart. “De minister moet hier een besluit over nemen, en nadat dat gebeurt is moet de Kamer zich er nog over buigen”. Veringa verwacht dat dit besluit, in verband met het zomerreces, pas in september genomen kan worden. “Of 3 november ook de daadwerkelijke datum wordt waarop de strippenkaart zal verdwijnen, daar kan ik geen zinnig woord over zeggen. In de meeste delen van Nederland is de kaart inmiddels afgeschaft. Maar u kent ook de discussies die gevoerd zijn in andere provincies, dus dat is afwachten.

Naast Groningen en Drenthe kan de strippenkaart op dit moment alleen nog gebruikt worden in Utrecht en Brabant. De vervanger is de ov-chipkaart die op dit moment overal in ons land al gebruikt kan worden.