‘Ondanks de blessures op de Vierdaagse wordt er niet gepiept’

Kleine blessures, blaren maar een opperbeste stemming. Zo omschrijft deelnemer Jan Visser van de Regiopolitie Groningen de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse.

De eerste dag van de Vierdaagse is traditioneel de Dag Van Elst waarbij vanuit Nijmegen naar het Gelderse Elst en weer terug wordt gelopen. De Groningse politie doet dit jaar met 28 politieagenten mee waarvan er vijftien de vijftig kilometer lopen en dertien de veertig. Visser laat weten dat de blessures op de eerste dag niet voor problemen hebben gezorgd. “Er is stevig doorgelopen en tijdens de etappe is er niet door de collega’s gepiept”. De politieagenten worden dit jaar ondersteunt door vier verzorgers die tijdens de rustmomenten de geblesseerden hebben behandeld. “Dan moet je echt denken aan het behandelen van kleine blaren en lichte blessures”.

Het Groningse korps is niet het enige politiekorps dat meeloopt. “Eigenlijk alle grote politieregio’s van Friesland tot Zuid-Limburg en van Zeeland tot Groningen zijn hier present. Op deze Vierdaagse willen we ons van onze beste kant laten zien”. Visser is ook positief over de komende dagen. “Kijk op zo’n eerste dag is het altijd aftasten. En je ziet dat je tijdens zo’n toernooi groeit, dus eigenlijk kun je op een tweede, derde of vierde dag niet meer uitvallen”.

Inmiddels zijn de agenten begonnen aan de tweede dag. Woensdagochtend is men om half drie opgestaan, en om half vijf is men begonnen aan de Dag van Wijchen. Op deze dag vallen traditioneel de meeste lopers uit.

In het radioprogramma De Dagdoorbraak is vanmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur Jan Visser wederom te gast om te vertellen over de belevenissen op de Vierdaagse.