Geen dreigend tekort bij bloedbank

Bloedbank Sanquin heeft extra flyers verspreid om zo meer aanmeldingen te krijgen voor het geven van bloed. Desondanks is er geen sprake van een dreigend tekort aan bloed.

In de zomerperiode zijn er minder donoren aanwezig, terwijl de patiënten wel bloed nodig hebben. Met de flyers probeert de bloedbank mensen attent te maken op het belang van het doneren van bloed. Per week zijn er rond de 2300 bloedzakken nodig, wat gelijk staat aan 1150 liter bloed. In Noord-Oost Nederland zijn er nu ongeveer 100.000 donoren.

Ondanks de flyeractie is er geen dringend tekort aan bloed. Bregtje Merkus van de bloedbank: ”het tekort is niet dreigend, maar het is altijd wenselijk om de voorraad uit te breiden. De voorraad is op dit moment goed, maar nieuw bloed is altijd welkom.” Een wervingsactie onder studenten heeft laatst zijn vruchten afgeworpen. Merckens: ”door deze actie hebben wij 109 nieuwe donoraanmeldingen gekregen. Dit is een erg mooi resultaat.”

Mensen die zich willen aanmelden als bloeddonor, kunnen zich inschrijven via www.sanquin.nl/donor of via www.ikgeefbloed.nl.

Deel dit artikel: