Bestuurder ontsnapt na dollemansrit

Een automobilist heeft zaterdagmiddag een dollemansrit door Groningen gemaakt. Agenten zaten hem in de nek, maar moesten hem laten gaan omdat hij steeds grotere risico’s begon te nemen. Zijn auto heeft hij in Beijum achtergelaten.

De automobilist viel op toen hij met hoge snelheid vanaf de Beneluxweg de Noordzeeweg op wilde rijden. Hij haalde daarbij meerdere voertuigen op de vluchtstrook van de oprit in. Een agent die bezig was met een verkeerscontrole was ging achter hem aan. Hij reed bij diverse verkeerslichten door het rode licht, haalde links en rechts in en reed vervolgens met hoge snelheid door de De Hunze en Van Starkenborgh.

Op de Berlageweg liet hij een passagier uitstappen. Omdat de agenten enigszins achterop waren geraakt, wist de automobilist met hoge snelheid te ontkomen. De passagier werd wel aangehouden.

In de Tonny van Leeuwenlaan reed de bestuurder zichzelf vast. Een motoragent probeerde de hem klem te zetten, maar de man reed achteruit in op de agent. Die kon zich net op tijd in veiligheid brengen. De man reed daarna via kleine straten waar kinderen aan het spelen waren, fietspaden en gazons naar Beijum. De politie heeft hem vanwege de veiligheid voor andere weggebruikers en zichzelf laten gaan. De auto van de man werd even later in de Bottemaheerd aangetroffen. De politie kent de identiteit van de man, maar heeft hem nog niet kunnen arresteren.