Stadjer wil brandende woning niet uit

112
Foto: Sammie Lobo & Sander Graafhuis - 112groningen.nl

Enige consternatie in de Surinamestraat zaterdagavond. Terwijl er in een woning in de straat brand uitbreekt wil de heer des huizes zijn stulp niet verlaten.

De Groninger brandweer kreeg rond 20.30 uur de melding van de brand en kwam ter plaatse met een bluswagen en een ladderwagen. Ter plaatse werd bij een eerste verkenning rookontwikkeling geconstateerd in de keuken. De brand bestrijden wordt echter door de bewoner verhinderd, omdat deze het pand niet wil verlaten.

Politieagenten hebben de man uiteindelijk voor zijn eigen veiligheid de woning uitgehaald. De brandweer had daarna de brand snel onder controle. In de keuken bleek dat de vlam in een pan geslagen was. Waarom de bewoner zijn huis niet wilde verlaten is nog onduidelijk. Hij raakte niet gewond.

Deel dit artikel: