Korfballers Nic. 2 landskampioen

sport
Foto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

De korfballers van het tweede team van Nic./Alfa College zijn vrijdagavond landskampioen in de Reserve Ereklasse A geworden. Dos’46/Engeldot 2 werd met 14 – 16 verslagen.

De wedstrijd werd gespeeld op het veld van Asko in Assen. Nic. begon matig aan de wedstrijd. Bij het rustsignaal stond er dan ook een 8 – 7 tussenstand op het scorebord in het nadeel van de groen-witten. Na de pauze wist het team zich te herpakken, en kon het een beslissende voorsprong nemen. Die voorsprong gaf de ploeg niet meer uit handen. Desondanks werd het publiek nog wel getrakteerd op een spannende tweede helft, omdat Dos’46 in de buurt kon blijven.

Het tweede team van Nic. wist vorige week de finale te behalen. In de halve finale zou het Groningse korfbalteam het opnemen tegen PKC/Lukassen Boer 2, maar omdat zij geen team op de been konden krijgen ging Nic. automatisch door naar de finale. Omdat DOS’46/Engeldot in de andere halve finale wist te winnen van Dalto 2 werd de finale in de Reserve Ereklasse een derby van het Noorden.