Cruiseschip verkozen tot mooiste gebouw van Groningen

nieuws
Stock1 08-03

Het nieuwe kantorencomplex van de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst is door de Stadjers verkozen tot het mooiste gebouw van Groningen.

Het gebouw aan de Kempkensberg wordt vanwege de vorm in de volksmond wel het ‘cruiseschip’ genoemd. Ruim tweeduizend Stadjers hebben via een enquête aangegeven welk gebouw ze het mooist vinden. De enquête vond plaats in het kader van de Dag van de Architectuur.

Op plaats twee eindigde het project ‘Achter de Reitdijk’. Op de derde plaats is de wachtruimte op het Park & Ride terrein in Hoogkerk terug te vinden.

Behalve een publieksenquête was er ook een vakjury die op zoek ging naar het mooiste gebouw. De jury zette de Bloemhof aan de Bloemsingel op de eerste plaats. Net als bij het publiek eindige het project ‘Achter de Reitdijk’ ook bij de jury op de tweede plaats. Derde werd La Liberté, een woon- en winkelproject aan het Vrijheidsplein.