Steeds meer jongeren brengen bezoek aan psycholoog

nieuws
De personen op de foto hebben geen betrekking op het verhaal. - Foto: photoxpress.com/search-stock-photos-photographer/Galina+Barskaya/340492

Steeds meer jongeren brengen een bezoek aan de psycholoog. Dat blijkt uit cijfers van de Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen, die zaterdag door De Telegraaf gepubliceerd zijn.

Van de honderdduizend mensen die vorig jaar gebruik maakten van de diensten van een psycholoog was dertien procent jonger dan 21 jaar. Vooral het percentage jongeren dat met leerproblemen kampt, is toegenomen. Volgens sociaal psycholoog Hans van de Sande van de Rijksuniversiteit Groningen komt dat omdat de missie van ouders en opvoeders veranderd is.

“Was het vroeger zo dat met name moeders het belangrijk vonden dat hun kind een goede baan en voldoende geld had, nu willen ze dat hun kind gelukkig is”, aldus Van de Sande. Volgens de Groningse sociaal psycholoog moet het streven naar geluk niet een hoofddoel zijn, omdat het volgens hem alleen maar voor meer ellende zorgt. Wel vindt Van de Sande het een goede zaak dat tieners sneller naar de psycholoog gaan. “Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het is om te veranderen”.