Scheepsbrand Zuiderpark snel onder controle

Er heeft dinsdagavond korte tijd brand gewoed op een woonboot aan het Zuiderpark in de stad. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt.

De Groninger brandweer kreeg rond 17.55 uur de melding van de brand en kwam ter plaatse met één tankautospuit. Korte tijd later werd ook een schuimblusvoertuig ter plaatse gestuurd. “Deze wagen heeft een watertank van vijfduizend liter aan boord”, vertelt woordvoerder Harry Annen van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Deze wagen hebben we uit voorzorg ter plaatse laten komen”.

Uiteindelijk bleek het na een eerste verkenning te gaan om een kleine binnenbrand die met één straal hogedruk geblust kon worden. De brand is waarschijnlijk ontstaan door werkzaamheden. Rond 18.20 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Eén persoon was ten tijde van het uitbreken van het vuur op de boot aanwezig, maar hij heeft het schip tijdig kunnen verlaten. Over een eventueel schadebedrag is niets bekend. “Het schip drijft in ieder geval nog en ook hebben we de Stichting Salvage ingeschakeld die de gedupeerde ondersteund bij het afhandelen van de schade”, aldus Annen.