Gyas-roeier Joris Pijs naar wereldbekertoernooi

sport
Foto: archief - flickr.com/photos/michaelwm25/

Gyas-roeier Joris Pijs uit de stad is door bondscoach John Faulkner opgeroepen om mee te doen aan het wereldbekertoernooi roeien, dat eind deze maand in München georganiseerd wordt. Dat is maandag bekend gemaakt.

Pijs werd door de bondscoach gevraagd voor de klasse ‘lichte-vier-zonder’. De Gyas-roeier vervangt in dit team Roeland Lievens omdat hij nog altijd geblesseerd is. Door deze blessure was het lange tijd onzeker of het team wel aan de wedstrijd deel zou nemen. Met het oproepen van de roeier van de Algemene Groninger Studenten Roeivereniging is die onzekerheid nu weg. Samen met de broers Vincent en Tycho Muda en Tim Heijbrock zal Pijs in München strijden voor een podiumplaats.

De 24-jarige Joris Pijs roeit al sinds lange tijd. Hij begon zijn roeicarrière bij De Hunze, waar hij sinds 2003 aan wedstrijden deelnam. In 2006 maakte hij de overstap naar Gyas. Doel van Pijs, die in het dagelijks leven student is aan de Rijksuniversiteit Groningen, is om een medaille te winnen op de Olympische Spelen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *