Raadsleden op bezoek bij Circus Renz

Leden van de gemeenteraad hebben vrijdagmorgen een rondleiding bij Circus Renz gehad. Het circus is weer in Groningen en had alle raadsleden uitgenodigd om eens te komen kijken.

De afgelopen tijd was er in de raad veel discussie over het gebruik van wilde dieren in een circus. Helaas kwamen alleen raadsleden van de Stadspartij opdagen. De andere partijen schitterden in afwezigheid, zeker de Partij voor de Dieren, een groot tegenstander van circussen met wilde dieren. De rondleiding was een goede gelegenheid om te laten zien hoe er met de dieren omgegaan wordt.

Het bezoek ging langs de olifanten, kamelen, leeuw en werd afgesloten met het bijwonen van de tijgertraining. De fractievoorzitter van de Stadspartij, Robert Prummel, mocht zelfs een tijgertje van 10 maanden oud de fles geven.