Verdachte overvallen geeft zich aan

Een 24-jarige Stadjer heeft zich maandagmiddag zelf bij de politie gemeld. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij twee gewapende overvallen in de stad in september en oktober van het afgelopen jaar. Een tweede verdachte werd vorige week al aangehouden.

Op dinsdag 28 september werd een Thais restaurant aan de Princesseweg door twee mannen overvallen. Hetzelfde tweetal overviel op zondag 3 oktober een cafetaria op de hoek van de Korreweg en de Gratamastraat. Ook hier werd geld buit gemaakt, maar daarnaast kreeg een klant een schop van de mannen.

Tijdens het sporenonderzoek van de recherche werden dna-sporen gevonden die een match opleverden in de databank van het Nederlands Forensisch Instituut. Daarop kon een 20-jarige man aangehouden worden die al in Leeuwarden in de gevangenis zat. Vorige week werd de woning van de Stadjer aan de Tressenplaats doorzocht. In het huis werden twee vuurwapens en drie bivakmutsen gevonden en flessen met drank die vermoedelijk bij de overval aan de Prinsesseweg zijn meegenomen. De Stadjer werd op dat moment niet gevonden.