Stadjer bekent zeven auto-inbraken

Met de aanhouding van een 36-jarige Stadjer en een veertigjarige man uit het Overijsselse Dalfsen heeft de politie zeven auto-inbraken in Groningen Zuid opgelost. Vier van de inbraken werden in één nacht gepleegd.

Het Roofteam van de politie kwam de Stadjer op het spoor na een inbraak in een bedrijfswagen in de Diephuisstraat. Bij de inbraak werden elektrische gereedschappen gestolen, die de eigenaar later tegenkwam op de verkoopwebsite Marktplaats. Agenten konden vervolgens vrij snel de Stadjer aanhouden. Bij huiszoeking werden nog meer gestolen spullen gevonden.

Tijdens het onderzoek kwam de politie ook een heler van de gestolen goederen op het spoor. Agenten van het korps IJsselland konden een veertigjarige man uit Dalfsen aanhouden bij wie in de garage diverse ontvreemde gereedschappen werden gevonden. Tijdens het verhoor bekende de Dalfsenaar dat hij spullen van de Groninger had gekocht, maar dat hij niet wist dat het om gestolen spullen ging.

De man uit Dalfsen is in afwachting van de rechtszaak naar huis gestuurd. De Stadjer zit nog vast. In de verhoren heeft hij aangegeven dat geldgebrek het belangrijkste motief was.