Project vrouwencentrum Jasmijn stopt waarschijnlijk

De matriamarkt gaat waarschijnlijk stoppen, omdat er te weinig aanmeldingen zijn. De matriamarkt is een succesvol project voor vrouwen die een eigen bedrijf willen starten vanuit huis. Het wordt aangeboden door vrouwencentrum Jasmijn.

De vrouwen die deel nemen zijn vaak langdurig werkloos en krijgen zo de kans om te re-integreren. De laatste jaren liep het aantal aanmeldingen steeds verder terug. Hier zijn verschillende redenen voor. Het project kreeg subsidie vanuit Europa, maar vanaf dit jaar wordt alles vanuit de gemeente geregeld, die meer regels hanteert. Minder mensen komen in aanmerking om deel te nemen aan de matriamarkt. Verder zijn de verzadiging van de markt en de economische crisis redenen voor de afnemende vraag.

Als er voor zes april dit jaar onvoldoende aanmeldingen zijn, wordt het project voorlopig in de ijskast gezet.